Hur vin påverkar din andedräkt

Vin är en fantastisk dryck som kan få dig på gott humör och ditt sinne att slappna av. Förutom de fantastiska fördelarna för sinnet kan måttligt vindrickande ha ett antal fördelar för din fysiska hälsa:

  • Innehåller antioxidanter.
  • Minskar din risk för hjärt- och kärlsjukdomar.
  • Minskar din risk för typ 2-diabetes.
  • Minskar din risk för cancer.
  • Stärker ditt immunförsvar.
  • Ökar din bentäthet.

Alla dessa fördelar innebär inte att du kan dricka hur mycket vin som helst. En överdriven konsumtion av vin leder bland annat till dålig andedräkt på grund av att din salivproduktion rubbas. Om du redan är drabbad av dålig andedräkt är en rekommendation att läsa guiden ”Bli av med din dåliga andedräkt” hos Sunstar GUM. Denna guide går till botten av problemet och tvekar inte att nämna hur alkoholdrycker som vin kan orsaka dålig andedräkt. Flera enkla hjälpmedel, vanor och innovativa produkter från GUM HaliControl sortiment löser problemet snabbt. GUM HaliControl sortiment omfattar bland annat tandkräm och munskölj som är specifikt framtagna för dålig andedräkt.

Undvik dålig lukt genom att dricka måttligt

Om du får dålig andedräkt av att dricka alkoholdrycker som vin kan det påverka ditt självförtroende vid sociala tillfällen. Många som får dålig andedräkt i samband med alkoholkonsumtion brukar dölja lukten på olika sätt. Några vanliga metoder är tuggummi, munspray och parfym.

Dock behöver du vanligtvis inte oroa dig om du har normala dryckesvanor och inte dricker alltför stora mängder. Kom ihåg att ju mer du dricker desto mer toxiner måste kroppen hantera och omvandla till ett mindre skadlig ämne. När dessa toxiner omvandlas skapar det en dålig lukt som är förknippat med överdriven alkoholkonsumtion. Lukten kommer huvudsakligen ut i luften när du andas och genom svettning. Om du regelbundet har en dålig andedräkt på grund av dina dryckesvanor kan det därför vara ett tecken på att du dricker för mycket.