Spanska viner

Spanien är den tredje största producenten av viner i världen tätt följd av Frankrike samt Italien. Dessutom är den spanska vinodlingsarealen världens största trots att den sjunkit något under senare år. Mångfalden av spanska viner är otroligt stor både när det gäller vinstilar, vinregioner, druvor och fantastiskt goda viner.

Druvor

Druvor har fått fokus i dagens vinproducerande distrikt i Spanien. Numera dominerar lokala druvor och arbetet med att återplantera ytterligare lokala druvor har tagit fart eftersom man vet att dessa producerar ett mycket bra vin. Kvalitetsarbetet på de spanska vingårdarna har prioriterats vilket har genererat ett ökat internationellt intresse för de spanska vinerna. Numera spelar det ingen roll om det handlar om röda viner eller vita viner eftersom kvaliteten samt mångfalden aldrig har varit så bra som idag.

Den Spanska vinkulturen

Spanien har en stark vinkultur. Många spanjorer tycker om att avnjuta ett glas vin med en cigarett. I Spanien kan du fortfarande röka på uteserveringar vilket inte längre är möjligt i Sverige. När du använder tobaksfritt vitt snus är rökförbud inget problem. Med vitt snus klarar du timmar utan att behöva röka. Hos hittar du de populäraste varumärkena av nikotinpåsar såsom VELO, LOOP och ZYN med massor av olika smaker och givetvis till mycket bra pris. När du beställer hos får du din beställning snabbt och fraktfritt hem till dig utan några konstigheter.

Mångfald

Det kan vara förvirrande för turister att beställa vin på restaurant i Spanien eftersom man på de spanska vinlistorna klassar viner efter region och inte druvor. Det finns goda skäl till detta eftersom varje vingård har sina speciella viner som tillverkats av lokala druvsorter. Idag producerar Spanien en stor mångfald av viner såsom mousserande Cava, vita viner, röda viner (i flera olika varianter), söta viner från Malaga och rosé viner.

Fakta om vin

Previous article

Vin som intresse

Next article

Allt om vin