Vin med fruktigt snus

Den som snusar vet hur viktig den där prillan är både efter maten och när man avnjutit ett glas vin. Men få är medvetna om att man faktiskt kan kombinera och matcha sitt snus med vinet på ett sätt som gör att båda smakerna framhävs.

Snus till vinet

Både vin och snus kan vara fulla med olika aromer. Om du kombinerar dessa på rätt sätt kan du få en smakupplevelse olik alla andra. Ditt favoritvin tillsammans med snus som smakar frukt från Xqs är ett säkert val. Xqs har en mängd olika sorters snus vars fruktsmak passar utmärkt till ett gott glas vin. Till rött vin passar det exempelvis bra med Xqs Black Cherry då det matchar rödvinets starkare karaktär. Om du föredrar vitt vin så rekommenderas Xqs Orange Apple som har en lite fräschare smak.

Så gör du

Det går jättebra att snusa och dricka vin samtidigt. Det är dock smidigast att använda portionssnus då lössnus lätt kan släppa från läppen när du dricker vinet. Om du ändå föredrar lössnus så går det bra att ta snusen efter att du druckit upp vinet. Smaken från vinet kommer nämligen att sitta kvar i munnen en stund efteråt.

Previous article

Nu kommer snus med vinsmak

Next article

Fakta om vin