Bjud på vin som tack

Det finns många bra sätt att visa sin uppskattning. Ett bra sätt är att bjuda på en flaska vin. I det här inlägget får du några exempel på när vin är en bra present till någon du vill visa din uppskattning för.

Flytthjälp

Att flytta kräver både energi och tid och det är vanligt att man tar hjälp. Både professionell och av vänner och bekanta. Det är vanligt att man anlitar någon som hjälper till med flyttstädning för att vara säker på att hyresvärden är nöjd efteråt. Men vid själva flytten är det vanligt att man tar hjälp av vänner och bekanta för att lyfta tunga saker och få in sina ägodelar till det nya boendet. När ni är färdiga med flytten är det vanligt att man bjuder på pizza och dryck, till exempel vin som tack.

Vid en middag

Ett sätt att tacka för att man har fått komma över på middag hos någon annan är att ta med en flaska vin. Vinet kan värden, eller värdparet välja att dricka vid ett senare tillfälle eller så dricker ni ditt vin till middagen. Att bjuda på vin vid en middag är ett trevligt sätt att tacka för sig.

Vid tjänster

En annan gång då det kan vara passande att bjuda på vin som tack är när någon har hjälpt dig med något. Det kan handla om att grannen har sett till att hålla din trädgård levande under tiden du har varit borta på semester eller tacka någon som hjälpt dig att putsa dina fönster, fixat med din trasiga bil eller vad som helst. Det passar i de flesta fallen att bjuda på en flaska vin som tack. De enda gångerna då det kanske inte är helt passande att bjuda på vin är om personen i fråga är minderårig eller inte tycker om vin. Men om ni känner varandra bra brukar man oftast ha bra koll på vilket sorts vin personen gillar. Det kan vara allt ifrån vitt, rött, rosé eller ett härligt mousserande vin.

För att göra din gåva extra speciell kan du lämna över din vingåva tillsammans med ett kort eller slå in vinflaskan med hjälp av ett trevligt band du gör en rosett av eller med presentsnören.

Previous article

Vin och hälsa