Dricka alkohol på dejt

Att gå på dejt kan vara lite nervöst, speciellt om man ska träffa någon för allra första gången. Det finns mycket att tänka på. Var ska man träffas, vad ska man göra? Ska man äta något och vad ska man i så fall dricka till det? Någon kanske med en gång tänker att alkohol är det enda rätta, men måste så egentligen vara fallet?

Är alkohol okej på dejten?

När man sitter och jämför sajter för dejting och kanske hittar någon att dejta börjar funderingarna direkt. Är det verkligen okej att dricka alkohol på den första dejten? Vissa kanske tar ett glas redan innan det är dags att gå till dejten. Känner man sig osäker kanske det är bäst att fråga sin dejt om dennes ställning till alkohol. Man behöver inte lägga någon värdering alls i det man säger, utan man kan helt enkelt fråga om personen dricker alkohol eller inte.

Finns det fördelar med att dricka alkohol?

Det kan finnas en del fördelar med att dricka alkohol. Många tycker att man kan slappna av lite mer efter ett eller några glas. I samband med en dejt kan det helt enkelt bli lite lättare att vara sig själv när nervositeten minskar. Men samtidigt får det inte blir för mycket alkohol. Dricker man mycket kommer man tappa verklighetsuppfattningen, man kan bli otrevlig och dejten kan ta slut väldigt snabbt.

Om man inte är van att dricka alkohol är det extra klokt att ta det lugnt. Ett glas vin kan man börja med, och sedan är det klokt att ta något annat att dricka så man känner hur kroppen och hjärnan reagerar.

Alkoholfria alternativ

Att dricka mjölk, vatten eller läsk på en dejt kan kännas lite tråkigt, men det fungerar självklart. Däremot kan det vara så att man gärna vill dricka något annat. Till en god köttbit kan en flaska vin smaka gott, och ett glas öl kan vara fint till snacks. Då är det tur att man kan välja alkoholfria alternativ. Det finns en hel del att välja mellan. Såväl alkoholfri öl och alkoholfria viner smakar likt de sorter som innehåller alkohol. Dock slipper man alkoholsmaken, samt de negativa biverkningar som alkohol kan leda till. Man kan också välja drycker som lättöl, eller cider där alkoholhalten är väldigt låg.

Att dejta någon som inte dricker

När man ska gå på dejt kan det kännas dumt att fråga om personen dricker alkohol eller inte. Har man jämfört olika dejtingsidor och sedan funnit en eller flera personer man blivit intresserad av kanske man först upptäcker att personen inte dricker alkohol när man träffas. Att dejta någon som inte dricker alkohol brukar inte vara något större problem. Kanske accepterar personen att andra dricker. Ett annat alternativ kan vara att man själv också slutar med alkohol. Om man inte kan komma överens är man kanske inte rätt för varandra när det kommer till kritan. Dock bör inte bara en fråga om alkohol på dejt vara det som avgör om förhållandet ska hålla eller inte.